Със сигурност много хора си задават въпроса каква е препоръчителната доза сребърна вода, която можем да приемаме, без да навредим на здравето си, но същевременно да извлечем максимална полза. Има ли вреда за нас ако прекалим с приема на сребърна вода? Сигурно ли е, че приемането е напълно безвредно?

Ще ви отговоря кратко и ясно - все още няма достатъчно изследвания върху ефекта на сребърната вода и ще бъде най-малкото глупаво и безотговорно да прекаляваме с нейния прием.

 В листовките на повечето продукти разпространявани из нашата търговска мрежа пише, че среброто не е отровно и вредно за човешкия организъм и то няма да ни навреди дори и да прекаляваме с приема му. Това обаче категорично не е вярно! Известно е много отдавна, че при продължителен контакт със сребро или неговите производни се получава натрупване, което причинява болестта Аргирия, за която ще разясня накратко след малко. Преди това обаче ще разгледаме какви са препоръчителните и обявени за безопасни дози.

 

 Първо трябва да уточним, че тук няма да говорим за допустимата дозировка на "сребърна вода", тъй-като в различните продукти има различна концентрация на колоидно сребро. По-правилно е да разгледаме допустимите количества колоидно сребро, които могат да се съдържат в организма, без те да доведат до предозиране.

 Вижте още: Приложения на сребърната вода

 Препоръчителните стойности варират според различните източници, но общо взето се движат в рамките между  50микрограма и 200микрограма дневно, според различното предназначение на приема. Имайте предвид, че сребърната вода се абсорбира от различните организми в различна степен, както и полученото в тялото количество зависи от начина на приложение. Например при пиене получените количества са едни, а при почистване на рани са други. Абсорбиране се получава дори и при просто почистване на кожата със сребърна вода против акне и гъбички или под формата на капки против хрема или конюнктивит.

 Количеството, което се натрупва в организма за една година и може да причини Аргирия е от 1гр. до 6гр. Разбира се, за да натрупате такова количество е нужно да приемете десетки литри сребърна вода, което прави предозирането изключително трудно, но все пак има и такъв случай, който ще опиша след малко.

Аргирия

 Аргирията е заболяване причинено от натрупването на сребро в организма. Не е особено опасно за здравето с изключение на изключително неприятния му ефект, който кара цялата кожа на човек да позеленее, полилавее или посинее. Веднъж сменила цветът си кожата остава така за цял живот! Необратимо е. Все още няма адекватно лечение на този проблем. Правят се опити за лазерно третиране, които обаче дават несигурни и нищожни резултати.

 Ако се питате как така кожата сменя цветът си ще ви обясня накратко - така както сребърните ви обеци позеленяват когато се окислят, така и натрупаното количество в тялото се окислява особено под въздействието на светлината.

 Болестта аргирия се проявява главно при хора чиято работа е свързана с обработката на сребро, но има случаи когато тя е причинена именно от приема на домашно приготвена вода, посредством закупен уред за сребърна вода. Точно такъв е и случая на Паул Карасон, който пиел собственоръчно приготвения си продукт в продължение на месеци и третирал козметичен проблем на лицето си с нея. 

За да придобиете реална представа за болестта ще ви покажа едно клипче и една снимка:  

 

Колоидно сребро - козметика


 


 

Svetoslav Asenov

FORM_HEADER

FORM_CAPTCHA
FORM_CAPTCHA_REFRESH

Харесай в google+


Какво най-често пазарувате от интернет?
 
Кое според вас е по-добро за бързо отслабване?
 

Този сайт използва бисквитки, за да предоставя услугите си. С посещаването му Вие се съгласявате с употребата на бисквитки от сребърнавода.com Прочети още.