Смъртоносното действие на сребърната вода върху бактериите, гъбичките, вирусите и плесенитесе дължи на свойството на колоидните сребърни йони да взаимодействат с някои ензими в едноклетъчните микроорганизми. Без да навлизаме много в медицинската терминология ще обобщим, че отрицателно заредените колоидни сребърни йони на практика блокират нормалното функциониране на микроорганизмите.

В резултат на това те биват умъртвени в рамките на не повече от няколко минути. 

  При приемане на сребърна вода през устата тя попада в стомаха където протичат някои чисто химически реакции, които водят до неутрализирането на част от сребърните йони от солната киселина в стомаха. Резултата от взаимодействието на двете вещества е сребърен хлорид, който не е вреден за човешкия организъм, но и с нищо не е полезен. Останалата част от йоните на колоидното сребро преминават в кръвта и чрез кръвообращението се разпространяват из цялото тяло, което им позволява да въздействат директно върху инфекцията. За приблизително едно денонощие 97% от среброто се елиминира от жлъчката и черния дроб, като бива изхвърлено с урината и изпражненията. 

 Друг ефект на сребърната вода е нейното въздействие върху деленето на клетките и образуването на нови. В резултат на това влияние в организма се произвежда по-голямо количество недиференцирани клетки, които имат пряка роля при възстановяването на увредените тъкани при бозайниците. 

 

  Преди всичко, нека не забравяме, че действието на колоидното сребро върху човека все още не е напълно изследвано и е възможно да има неоткрити странични въздействия. Едно е сигурно - всяко нещо е вредно, когато се прекалява с него. Не предозирайте!

Svetoslav Asenov

Добави коментар

Защитен код
Обнови

Харесай в google+


Какво най-често пазарувате от интернет?
 
Кое според вас е по-добро за бързо отслабване?
 

Този сайт използва бисквитки, за да предоставя услугите си. С посещаването му Вие се съгласявате с употребата на бисквитки от сребърнавода.com Прочети още.