Ще ви покажа как сами да си приготвите сребърна вода в домашни условия. Предварително искам да ви кажа, че така приготвена водата не е годна за медицински цели, защото получената концентрация е неясна, а и сребърните бижута съдържат няколко процента други метали освен среброто, като например мед. Ако се питате каква е целта на приготвянето и, ще ви спомена няколко нейни приложения. С тази сребърна вода спокойно можете да дезинфекцирате дадени повърхности, да третирате податливи на мухъл места с цел предотвратяване неговото появяване за в бъдеще. Аз например я изливам в шишенце с пулверизатор и с нея обилно напръсквам матрака. Така сребърните йони редуцират количеството на бактериите и другите микроорганизми в матрака. Най-голямото и предимство разбира се е нейната нищожна цена. Мисля, че във всяка къща може да се намери приложение на домашно приготвената сребърна вода, но стига излишни приказки. Нека преминем към същинската част на статията, а именно приготвянето на колоидно сребро и сребърни йони в домашни условия.

Нужни неща:

-Бутилка дестилирана вода от аптеката
-Два сребърни пръстена
-Празно бурканче
-Ненужно зарядно за телефон
-Хлебна сода, за да почистим с нея сребърните пръстени преди приготовлението на сребърната вода.

 

 

Сребърна вода в домашни условия

Стъпка 1 – Старателно почистваме пръстените с хлебна сода под течаща вода, след което изплакваме обилно.

Стъпка 2 – Отрязваме буксата на зарядното.

Сребърна вода в домашни условия

Стъпка 3 – Оголваме кабелите по показания на снимката начин.

Сребърна вода в домашни условия

Стъпка 4 - Закрепяме пръстените чрез усукване за кабелите на зарядното.

Сребърна вода в домашни условия

Сребърна вода в домашни условия

Стъпка 5 – Захващаме кабелите за бурканчето, с помощта на щипки за пране, така че пръстените да висят вътре в него. В никакъв случай пръстените или оголените кабели не трябва да се докосват един за друг!!!

Сребърна вода в домашни условия

Стъпка 6 – Запълваме бурканчето с дестилирана вода. Част от пръстените трябва да са потопени в дестилираната вода, но не и оголените кабели!!! Потопените части трябва да бъдат САМО сребърни. Кабелчетата на зарядното трябва да са сухи!

Сребърна вода в домашни условия

Стъпка 7 – Уверяваме се, че пръстените или оголените кабели не се допират един в друг. Уверяваме се, че оголените кабелчета не са потопени във водата. Включваме зарядното в контакта и го оставяме така в продължение на 1 час.

Сребърни йони в домашни условия

 

Зарядното от снимките работи на 5 волта и 200 милиампера. След един час получената сребърна вода беше с концентрация от 5 частици на милион. Следователно зарядно с по-голям волтаж или ампераж би произвело по-наситен разтвор за същото време. Колкото по-дълго е включено зарядното в контакта, толкова по-наситен ще бъде разтвора. Разбира се, ако водата беше два пъти повече, полученият разтвор също щеше да бъде два пъти по-рядък.

Разтвор от 5 частици на милион е често срещан в готовата сребърна вода по аптеките. За дезинфекция на повърхности и третиране на матраци или стени, аз правя в пъти по-наситен разтвор(6 часа).

Имайте пред вид, че е възможно почерняване на единия или и двата пръстена. Отстранява се лесно с помощта на хлебна сода(сода бикарбонат).

 

Авторът на статията не носи никаква отговорност за каквито и да е вреди в следствие на горепосочения метод за добиване на колоидно сребро! Ако не знаете какво правите или не сте напълно убедени в нещо, не се захващайте с домашно приготвяне на сребърна вода. В такъв случай ви препоръчваме закупуването на готов уред.

Svetoslav Asenov

Добави коментар

Защитен код
Обнови

Харесай в google+


Какво най-често пазарувате от интернет?
 
Кое според вас е по-добро за бързо отслабване?
 

Този сайт използва бисквитки, за да предоставя услугите си. С посещаването му Вие се съгласявате с употребата на бисквитки от сребърнавода.com Прочети още.