Така както сребърната вода може да се използва за превенция срещу вируси, гъбички и бактерии вътре в организма тя е напълно приложима и изключително ефикасна при третиране на някои кожни проблеми, при отворени рани и язви и различни конжи инфекции.

Оказва благоприятен ефект и при ужилвания и изгаряния.

 Прилагането на обикновенните антисептици за промиване на рани и дезинфекциране засяга до голяма степен и живите клетки на тъканта в отворената рана например. Колоидното сребро убива само микробите в рамките на 6 минути, но не засяга околната тъкан.

При Акне

 

 В допълнение към диетата с ограничаване на захар, мазнини и шоколад, при наличието на акне е задължително няколко пъти дневно да измивате и почиствате кожата. Тук сребърната вода е незаменим помощник. Препоръчително е да я използвате след като сте измили кожата. Обтривайте и масажирайте лицето няколко минути с пръсти или напоен фин памучен тампон. 

 Този вид тертиране може да се прилага през целия период на лечение на акнето, както и като превантивна мярка, за да избегнете появяването му отново. Един от най-често коментираните ефекти на сребърната вода е именно ефикастността при лечение на акне.

   


Порязвания, охлузвания и ужулвания

 Нанесете директно върху засегнатия участък. Може да се дезинфекцира само с колоидно сребро или то да бъде използвано едновременно с друг медикамент.

Почетете още: Козметиката и сребърната вода

При екземи и обриви на кожата

 Нанасяйте сребърна вода директно върху проблемната област чрез леки втривания. Повтаряйте често, за да поддържате мястото влажно. След това превържете, като можете периодично да напоявате превръзката, за по-силен ефект. Не забравяйте да подменяте превръзката ежедневно и да пазите мястото от излишни замърсявания! 

При брадавици

 Покрийте брадавицата с напоен памучен тампон със сребърна вода и отгоре залепете лепенка. Поддържайте тампона влажен колкото можете по-често. До няколко дни брадавицата трябва да изчезне. За по-големи брадавици може да отнеме и повече време.

Svetoslav Asenov

Добави коментар

Защитен код
Обнови

Харесай в google+


Какво най-често пазарувате от интернет?
 
Кое според вас е по-добро за бързо отслабване?
 

Този сайт използва бисквитки, за да предоставя услугите си. С посещаването му Вие се съгласявате с употребата на бисквитки от сребърнавода.com Прочети още.