Хората от древни времена са използвали антисептичните и лековити свойства на среброто. В древен Египет например полагали върху раните тънко сребърно фолио, което допринасяло за бързото им заздравяване и намаляло риска от инфекция. Използвано е също и в Гърция, Индия, Рим и Китай. Американците пък поставяли сребърна монета в млякото, за да удължат неговата годност за консумация.

  В края на 19-и век се доказва способността му да унищожава патогенни микроорганизми. През 1893 година Вон Нагели провежда първото изследване за въздействието на металите върху микроорганизмите. Още тогава става ясно, че среброто е мощен дезинфектант, тъй като унищожава бактериите много по-ефикасно от някой почистващи препарати, при това в много малка концентрация.

  Приложението на среброто в днешно време е доста по-усъвършенствано, като благодарение на напредналите технологии се използва най-вече като колоидно сребро с концентрация във вода или така наречената сребърна вода. Чрез електролиза от сребърния катод във водата се отделят отрицателно заредени сребърни йони. Концентрацията на колоидно сребро във водата зависи от времето, за което е произтичала електролизата, както и от силата на напрежението и тока в електродите. Тези параметри могат да се контролират с изключителна точност в днешно време, което прави приготвянето на сребърна вода, лесно и прецизно.

  Сребърната вода може да се използва за дезинфекциране на плодове и зеленчуци, промиване на рани и против редица заболявания, които ще се постараем да опишем в нашия сайт. Прилага се успешно против отслабване на имунната система и за бързото възстановяване след боледуване или след диети за отслабване.

  Трябва да се има предвид, че въпреки хилядите позитивни отзиви от цял свят, положителния ефект на колоидното сребро не е напълно доказан, а предозирането може да доведе до заболяването аргирия, при което цветът на кожата на болния придобива зелен или син цвят.

Svetoslav Asenov

Добави коментар

Защитен код
Обнови

Харесай в google+


Какво най-често пазарувате от интернет?
 
Кое според вас е по-добро за бързо отслабване?
 

Този сайт използва бисквитки, за да предоставя услугите си. С посещаването му Вие се съгласявате с употребата на бисквитки от сребърнавода.com Прочети още.